Hívjon azonnal

+36 31 317-3177

Írjon nekem

info@vidaklima.hu

Blog

Miért fontos a klímatisztítás? Milyen gyakran kell a klímatisztitás végezni?

A klímaberendezések tisztítása, karbantartása a hosszú, költséghatékony, jó és biztonságos működéséhez elengedhetetlen.

Az berendezéseket évente minimálisan egyszer, de a fűtésre is használt klímákat kétszer is ellenőriztetni szükséges.

A szakembernek ilyenkor teljes takarítást és fertőtlenítést kell végezni. Fontos, hogy a készülék teljesen gomba, baktérium, pór és kórokozó mentes legyen.

A karbantartás elmaradásának két következménye lehet. Azon túl, hogy lerakódott szennyeződéstől fertelmes bűzt tud árasztani a hatásfoka is csökken, nehezebben hűt-fűt, több energiát fogyaszt, ez megterheli a tulajdonos rezsijét, szélsőséges esetben a készülék javításához, vagy cseréjéhez vezet.

Ennél súlyosabb következményekkel járhat egy esetleges légúti fertőzés kialakulása. Nem riogatás, de ebben a COVID-os időszakban egy Legionella fertőzés következtében kialakuló atípusos tüdőgyulladás nem növeli a vírussal szembeni védekezésünket.

A Legionella baktérium jelen van a környezetünkben, megisszuk, fürdünk benne, mégsem betegszünk meg. Ha azonban a vízpermetet belélegezzük, akár bele is halhatunk baktérium által okozott kórba. Ott találkozhatunk vele, ahol pangó meleg víz van. Megtalálható a háztartási melegvíz-rendszerek majd 100%-ban, a szökőkutakban, a klímaberendezésekben, a hűtőtornyokban és párásító készülékekben, még a napon felejtett locsolócsőben is. Emberről emberre nem terjed, de a belélegzett vízpermet súlyos betegséget okozhat.

Tehát ne feledjék a klímakészülékek rendszeres tisztítását, karbantartását, fertőtlenítését.

Ózongenerátoros Fertőtlenítés

Az ózongenerátoros fertőtlenítés megszünteti a rossz, kellemetlen, dohos, „öregbútor” szagokat. Elpusztítja a poloskákat, poratkákat, rovarokat, penészgombát, vírusokat, baktériumokat. Vegyszermentes, gyors, biztonságos, kényelmes. A bútorokat nem, csak az növényeket, háziállatokat kell a helységből eltávolítani. Az időtartam függ a helység nagyságától, vagy 3 m-es magasságot meghaladóan a légköbmétertől.

Árak:

 40 m2-ig: 12.000.-

 80 m2-ig: 20.000.-

 100 m2-ig: 25.000.-

 150 m2-ig: 30.000.-

 + 300 Ft/ m2

 személygépkocsi: 6.000.-

 lakóautó, lakókocsi, busz:12.000.-

A kezelés vége után 45 percet várni kell a belépés előtt, ennyi idő kell, hogy az aktív oxigén, az ózon (O3) le tudjon bomlani. Ezután már biztonsággal léphetünk a helységbe szellőztetni vagy vehetjük használatba a gépkocsit.

Mit érdemes tudni a Otthonfelújítási Támogatásról?

Az otthonfelújítási támogatás keretében az állam a feltételek megléte esetén kifizeti a költségek 50%-át, maximum 3.000.000 forintot, melynek a fele munkadíj, a másik fele anyagköltség lehet. Ez azt jelenti, hogy akár 6.000.000 forintos felújítási költséggel is lehet tervezni. Az így folyósított összeg vissza nem térítendő támogatás, tehát nem kell visszafizetni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a tulajdonos, az igénylő megelőlegezi a felújítási összeget, amely természetesen lehet hatmillió forintnál több is, de a támogatás csak hatmillió forintig adható. A számlákat össze kell gyűjteni a vállalkozóktól a munkadíjról. A felújítás során a felmerülő anyagköltség és munkadíj is elszámolható fele-fele arányban tehát másfél millió forint anyagra másfél millió forint munkadíjra. A visszatérítést a Kincstár által üzemeltetett elektronikus felületen, vagy formanyomtatványon keresztül lehet igényelni. Ez utóbbit személyesen valamelyik kormányablaknál lehet beadni, vagy postai úton beküldeni. A támogatás csak egy alkalommal vehető igénybe azokra a felújításokra lehet igénybe venni, amelyeket 2021. január elseje után kezdtek el, és 2022. december 31-ig kell benyújtani. A kivitelezővel szerződést kell kötni, a számlákat össze kell gyűjteni és a Kincstár 30 napon belül, a beérkezés sorrendjében dönt a támogatás összegéről.

Kik vehetik igénybe a támogatást?

Azok a házas vagy élettársak, aki legalább egy gyermeket nevelnek – a 12 hetes magzattól a 25 éves gyermekig, ha együtt él a családdal – azonos lakhellyel rendelkeznek és ott életvitel szerűen együtt élnek. Az elvált szülők megoszthatják egymással a támogatást, amennyiben egyenlő arányban viselik (közös gyermekfelügyelet) a gyermek nevelésének költségeit, feladatait, kötelezettségeit.További feltétel, hogy az igénylő(k) az ingatlanban minimum 50%-os tulajdonrésszel rendelkezzen, és legalább egy éve folyamatosan és életvitel szerűén ott éljen, rendelkezzen egy éves társadalom biztosítási jogviszonnyal és a NAV-nál ne legyen nyilvántartott köztartozása.

Mire alkalmas az Otthonfelújítási Támogatás?

Fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése. Tető cseréje felújítása, szigetelés.Víz, csatorna, elektromos, gáz – közműszolgáltatás bevezetése kiépítése, cseréje. Fürdőhelyiség, WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel. Napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje.Térburkolat készítése, cseréje. Beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése vagy cseréje.Klímaberendezés beépítése, cseréje.Égéstermék elvezető építése, korszerűsítése. Gépjárműtároló építése vagy nyitott gépkocsibeálló kialakítása. A lakással azonos ingatlan nyilvántartási helyrajzi számon található épület nem lakás céljára szolgáló helyiség felújítása. Terasz, loggia, erkély, előtető építése. Kerítés építése. Alapozási szerkezet megerősítése. Épület szigetelés. Téli kert kialakítása. Belső tér felújítása. Külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelés vagy cseréje.

A részletes szabályokról és feltételekről itt: https://magyarkozlony.hu/…/1862b3fddd579b2c…/megtekintes

és itt: http://www.allamkincstar.gov.hu/…/Otthonfelujitas…tájékozódhat.